Euronet Worldwide a cumparat PayNet Romania

Euronet Worldwide a cumparat PayNet Romania

07 Dec. 2011 SURSA: MANAGER.RO


 

Intermediarul de plati si tranzactii electronice Euronet Worldwide a cumparat PayNet Romania, firma care ofera servicii integrate de outsourcing ATM, procesare de carduri si servicii POS pentru comercianti.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Cu 44 de angajati, PayNet opereaza 720 de bancomate si 1.700 de terminale POS in Romania. Firma proceseaza aproximativ 15 milioane de tranzactii in fiecare an si este certificata ca furnizor de servicii VISA si MasterCard. Printre clientii PayNet se numara 13 banci si cinci institutii non-financiare.

Potrivit Euronet Worldwide, achizitia PayNet Romania va genera venituri de 3 milioane de dolari in primul an.

Compania americana are circa 2.700 de angajati si venituri anuale de peste un miliard de dolari.

Euronet a mai cumparat in Romania in 2007 subsidiara locala a grupului german Brodos, specializata in procesarea electronica a reincarcarii cartelelor preplatite pentru telefonia mobila.

 

Americanii de la Euronet au ieşit iar la cumpărături în România: au achiziţionat Paynet

6 dec 2011 SURSA: ZIARUL FINANCIAR

“Suntem încrezători că putem să ajutăm noii noştri clienţi să-şi extindă afacerile prin portofoliul nostru de servicii cu valoare adăugată împreună cu accesul la reţeaua noastră independentă de ATM-uri, care are puncte de prezenţă în locaţii favorabile din România”, a declarat Kevin Caponecchi (foto), preşedinte al Euronet Worldwide.

 

"Suntem încrezători că putem să ajutăm noii noştri clienţi să-şi extindă afacerile prin portofoliul nostru de servicii cu valoare adăugată împreună cu accesul la reţeaua noastră independentă de ATM-uri, care are puncte de prezenţă în locaţii favorabile din România", a declarat Kevin Caponecchi (foto), preşedinte al Euronet Worldwide.

Compania americană Euronet Worldwide a achiziţionat compania Smart PayNetwork S.A. (PayNet), un furnizor de servicii de outsourcing, emitere de carduri şi soluţii service pentru POS-urile instalate la comercianţi, cu afaceri de aproape 3 mil. euro în 2010. Euronet a mai cumpărat în România în 2007 subsidiara locală a grupului german Brodos, care era specializată în procesarea electronică a reîncărcării cartelelor preplătite pentru telefonia mobilă.

Paynet avea 44 de angajaţi şi operează o reţea de 170 de ATM-uri şi de 1.700 de terminale POS şi administrează aproximativ 540.000 de carduri. PayNet procesează anual aproximativ 15 milioane de tranzacţii cu cardul şi este un furnizor autorizat de servicii pentru Visa şi MasterCard.

Anul trecut compania PayNetwork S.A. (PayNet) a avut un profit net de 1,2 mil. euro.

"Achiziţia Paynet combinată cu instalarea recentă a primei reţele independente de ATM-uri din România demonstrează atenţia Euronet pentru această piaţă şi oportunităţile excelente de creştere de pe această piaţă", a declarat Nikos Fountas, Senior Vice President şi Managing Director, pentru zona Europa al Euronet.

Achiziţia Paynet va genera venituri de aproximativ 3 milioane de dolari în primul an de la preluare şi un profit de apriximativ un cent pe acţiune.

Companiile nu au oferit detalii despre valoarea tranzacţiei

 

Compania americana Euronet Worldwide cumpara procesatorul roman de plati PayNet

 Miercuri, 7 decembrie 2011 SURSA: HOTNEWS.RO

Compania americana Euronet Worldwide, Inc a anuntat achizitia procesatorului roman de plati cu cardul Smart PayNetwork S.A. (PayNet) si estimeaza ca aceasta companie va avea venituri de trei milioane dolari in primul an de dupa achizitie. Euronet este prezenta in peste 40 de tari si gestioneaza aproape 13.000 de ATM-uri.

PayNet are 44 de angajati si gestioneaza o retea de 720 de ATM-uri si 1.700 POS-uri. Compania proceseaza anual 15 milioane de tranzactii prin card, fiind certificata de MasterCard si VISA. PayNet gestioneaza 540.000 de card-uri. PayNet este furnizor de servicii de outsourcing, emitere carduri si soluţii service pentru POS-urile instalate in magazine. Compania s-a infiintat in 2000.

Euronet Worldwide este unul dintre cei mai mari procesatori de plati si detine o retea de 12.900 ATM-uri, activand in 47 de tari. Sediul este in Leawood, statul Kansas SUA.

Euronet Worldwide a cumparat Smart PayNetwork Bucuresti

7 Dec 2011 SURSA: WALL STREET.RO

 

Compania americana Euronet Worldwide a cumparat firma Smart PayNetwork Bucuresti (PayNet), care ofera servicii de plati electronice, cu venituri anuale de aproape 3 milioane euro.

PayNet are 44 de angajati si opereaza 720 de ATM-uri, 1.700 de terminale POS, gestioneaza circa 540.000 de carduri si proceseaza 15 milioane de tranzactii electronice anual, fiind prestator de servicii certificat VISA si MasterCard, potrivit unui comunicat al Euronet, conform Mediafax.

Citeste toate stirile