"SHV Gas" a preluat "Crimbo Gas" de la Cristian Borcea şi Constantin Rizescu

"SHV Gas" a preluat "Crimbo Gas" de la Cristian Borcea şi Constantin Rizescu

Companii-Afaceri - 08.08.2008 SURSA: ZIARUL BURSA

Compania olandeză "SHV Gas" a obţinut de la Consiliul Concurenţei autorizaţia de concentrare economică pentru dobândirea controlului unic asupra companiei controlate de Cristian Borcea şi Cruistian Rizescu, "Crimbo Gas", se arată într-un communicat de presă al Consiliului Concurenţei. Printre companiile pe care "SHV Gas" le-a preluat, se mai numără: "Crimbo Gas 2003...

Borcea vinde buteliile la SHV pentru 20-25 milioane de euro

Vineri, 16 Mai 2008, SURSA: BUSINESS24.RO

Cel mai mare distribuitor mondial de Gaz Petrolifer Lichefiat (GPL), grupul olandez SHV Gas, intra pe piata romaneasca prin achizitia afacerii cu butelii din grupul Crimbo, detinut pana acum de directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, printr-o tranzactie evaluata la 20-25 milioane de euro, au declarat pentru Business Standard surse apropiate negocierilor.
"Contractul dintre SHV Gas si Crimbo s-a semnat pe data de 18 aprilie, iar in perioada imediat urmatoare se va face closingul, adica olandezii vor vira banii catre Borcea", au spus sursele citate. Crimbo avea o cota de piata de 17-18% pe segmentul de butelii, fiind unul dintre primii trei jucatori, potrivit datelor Business Standard.

Sursele au mai spus ca directorul executiv de la Dinamo, Cristi Borcea, intentioneaza sa vanda pana la sfarsitul lunii viitoare si companiile Crimbo Gas, care activeaza pe piata de GPL auto. Potrivit acestora, Borcea vrea sa faca foarte repede rost de bani, pentru a asigura finantarea echipei Dinamo. Sursele citate au adaugat ca patronul Crimbo se afla in discutii pentru vanzarea acestei parti a grupului atat cu grupul olandez SHV Gas, cat si cu grupul Rompetrol, preluat recent de catre compania de stat de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGaz, creditor al firmei lui Borcea. "In afara de aceste doua companii, mai sunt si alti pretendenti pentru companiile ramase in portofoliul lui Borcea, care sa nu uitam ca reprezinta liderul pietei interne de GPL auto", au mai aratat sursele Business Standard.Cel mai mare distribuitor mondial de Gaz Petrolifer Lichefiat (GPL), grupul olandez SHV Gas, intra pe piata romaneasca prin achizitia afacerii cu butelii din grupul Crimbo, detinut pana acum de directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, printr-o tranzactie evaluata la 20-25 milioane de euro, au declarat pentru Business Standard surse apropiate negocierilor.
"Contractul dintre SHV Gas si Crimbo s-a semnat pe data de 18 aprilie, iar in perioada imediat urmatoare se va face closingul, adica olandezii vor vira banii catre Borcea", au spus sursele citate. Crimbo avea o cota de piata de 17-18% pe segmentul de butelii, fiind unul dintre primii trei jucatori, potrivit datelor Business Standard.
Sursele au mai spus ca directorul executiv de la Dinamo, Cristi Borcea, intentioneaza sa vanda pana la sfarsitul lunii viitoare si companiile Crimbo Gas, care activeaza pe piata de GPL auto. Potrivit acestora, Borcea vrea sa faca foarte repede rost de bani, pentru a asigura finantarea echipei Dinamo. Sursele citate au adaugat ca patronul Crimbo se afla in discutii pentru vanzarea acestei parti a grupului atat cu grupul olandez SHV Gas, cat si cu grupul Rompetrol, preluat recent de catre compania de stat de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGaz, creditor al firmei lui Borcea. "In afara de aceste doua companii, mai sunt si alti pretendenti pentru companiile ramase in portofoliul lui Borcea, care sa nu uitam ca reprezinta liderul pietei interne de GPL auto", au mai aratat sursele Business Standard.

SHV Gas Olanda preia distribuţia de GPL în butelii a companiei Crimbo

Joi, 07 August 2008 SURSA: ZIARUL CAPITAL

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre SHV Gas Olanda prin dobandirea controlului unic asupra SC Crimbo Gas Giurgiu SA, SC Crimbo Gas 2003 Caracal, SC Crimbo Gas Faurei si activelor SC Crimbo Gas Zlatna aferente activitatii de distributie de GPL in butelii. Analiza efectuata de catre CC a ilustrat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta definita, si anume piata dist

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata de catre SHV Gas Olanda prin dobandirea controlului unic asupra SC Crimbo Gas Giurgiu SA, SC Crimbo Gas 2003 Caracal, SC Crimbo Gas Faurei si activelor SC Crimbo Gas Zlatna aferente activitatii de distributie de GPL in butelii.

Analiza efectuata de catre CC a ilustrat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta definita, si anume piata distributiei de GPL in butelii din Romania. Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii Concurentei, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal.

 

SHV Gas Olanda face parte din Grupul SHV, prezent la nivel mondial atat pe piata de investitii, cat si pe piata operationala, in special pe piata distributiei si comercializarii de GPL, piata reciclarii de metale, piata de ridicari agabaritice si transport, piata energiei regenerabile, piata de investitii in domeniul petrolului si gazelor naturale etc. Anterior operatiunii de concentrare economica, Grupul SHV nu a fost prezent pe piata distributiei de GPL in butelii din Romania.

Societatile asupra carora SHV Gas Olanda a dobandit controlul activeaza in sectorul distributiei de GPL in butelii din Romania, fiind controlate anterior operatiunii de concentrare economica de domnii Cristian Borcea si Constantin Rizescu.

 

SHV Gas Olanda a preluat Crimbo Gas de la Cristian Borcea si Constantin Rizescu

Joi, 7 august 2008 SURSA: HOTNEWS.RO

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea grupului de firme Crimbo Gas, al caror obiect de activitate este distributia de gaz petrolier lichefiat in butelii, de catre SHV Gas Olanda, care intra astfel pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Anterior, Crimbo Gas era controlata de Cristian Borcea si Constantin Rizescu.

SHV Gas Olanda a preluat astfel controlul asupra Crimbo Gas Giurgiu, Crimbo Gas 2003 Caracal, Crimbo Gas Faurei si Crimbo Gas Zlatna.
"Analiza efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta definita, si anume piata distributiei de GPL in butelii din Romania", se mai arata in comunicatul autoritatii pentru concurenta.

SHV Gas Olanda face parte din grupul SHV, prezent la nivel mondial pe piata de investitii, distributiei si comercializarii de GPL, reciclarii de metale, ridicari agabaritice si transport, piata energiei regenerabile, investitii in domeniul petrolului si gazelor naturale. Anterior operatiunii de concentrare economica, grupul SHV nu a fost prezent pe piata distributiei de GPL in butelii din Romania.

Societatile asupra carora SHV Gas Olanda a dobandit controlul activeaza in sectorul distributiei de GPL in butelii din Romania.

Citeste toate stirile